Site Canvas

Καφετζής Λευτέρης
Λ. Καλαμακίου 18 - Άλιμος
τηλ: 2109802920/6977299389

οδοντιατροι αλιμος
Οδοντιατρείο στον Άλιμο | Καφετζής Λευτέρης

facebook-link google-plus-link

Οδοντίατρος στον Άλιμο - Καλαμάκι | Καφετζής Λευτέρης


Υπηρεσίες

 οδοντιατρος αλιμος

 

Στο οδοντιατρείο μας στον Άλιμο αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά οδοντιατρικής φύσεως παρέχοντας ολοκληρωμένη περίθαλψη στον ασθενή χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

 

  • Εμφυτευματολογία - εμφυτεύματα  • Γενική Οδοντιατρική  • Αισθητική Οδοντιατρική - Λεύκανση  • Προληπτική Οδοντιατρική  • Επανορθωτική Οδοντιατρική

 

 


Με έδρα τον Άλιμο - Καλαμάκι εξυπηρετούμε:

 

Όλη την Αθήνα αλλά κυρίως τις περιοχές:

 

  • Παλαιό Φάληρο

 

  • Ελληνικό

 

  • Άγιο Δημήτριο

Συχνές Ερωτήσεις

                                                       ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


1. Τι είναι τα εμφυτεύματα;

 Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια ειδικής κατασκευής μεταλλική ρίζα δοντιού, τα οποία τοποθετούνται με χειρουργικό τρόπο στο οστό της γνάθου στη θέση δοντιών που λείπουν. Πάνω τους τοποθετείται μια στεφάνη ,γέφυρα η τεχνητή οδοντοστοιχία προς αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν.2. Τι χρειάζεται να εξετάσω πριν αποφασίσω την τοποθέτηση εμφυτεύματος;


 • Την εταιρεία κατασκευής του οδοντικού εμφυτεύματος, η οποία είναι απαραίτητο να παρέχει πιστοποιητικό εγγύησης αλλά και να εξασφαλίζει την μετέπειτα μακροχρόνια υποστήριξη του.3. Γιατί να προτιμήσω την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος αντί για μια γέφυρα ή στεφάνη;


•    Δεν  χρειάζεται να τροχιστούν γειτονικά δόντια.
•   Η χρήση εμφυτευμάτων έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από οποιαδήποτε άλλη προσθετική εργασία.4. Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης φυτευτών δοντιών και πόσο επώδυνη είναι;


•    Γίνεται χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής πριν την χειρουργική επέμβαση.
• Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία και έτσι επιτυγχάνεται η ανώδυνη επέμβαση.5. Πόσα χρόνια διαρκούν τα εμφυτεύματα;
 
 Μελέτες έχουν δείξει πως τα εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν 30 - 35 χρόνια. Η προσωπική σας επιτυχία, θα καθοριστεί από παράγοντες που σχετίζονται με την γενική σας υγεία, συμπεριλαμβανομένων του καπνίσματος και της στοματικής υγιεινής.

 

                                                      ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

 

1. Τι είναι η λεύκανση δοντιών;Η λεύκανση είναι μια αισθητική τεχνική με σκοπό να βελτιώνουμε το χρώμα των δοντιών. Οργανικά υλικά αποδομούνται για να απομακρύνουν τις χρώσεις και να δημιουργήσουν λευκότερα δόντια.2. Το αποτέλεσμα της λεύκανσης πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί;Έρευνες έχουν δείξει πως το αποτέλεσμα της λεύκανσης των δοντιών διαρκεί για πολλά χρόνια, με βασική προϋπόθεση ότι οι ασθενείς δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού ,αναψυκτικών με χρωστικές καθώς και η χρήση καπνού.3. Μπορώ να κάνω λεύκανση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα επαρκής έλεγχος για τις συνέπειες της χρήσης του τζελ υπεροξειδίου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεπώς σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε κανένα σύστημα λεύκανσης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.4. Μπορεί να γίνει λεύκανση σε στεφάνες, οδοντοστοιχίες, λευκά σφραγίσματα;


Η λεύκανση λειτουργεί μόνο στα φυσικά δόντια. Δεν θα λειτουργήσει σε καμία περίπτωση σε "ψεύτικα δόντια" όπως είναι οι στεφάνες (θήκες δοντιών) και οι οδοντοστοιχίες.5. Τι προϊόντα λεύκανσης δοντιών μπορώ να χρησιμοποιώ έτσι ώστε να διατηρώ άσπρα τα δόντια μου;Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λευκαντικές οδοντόκρεμες (κατά προτίμηση φαρμακευτικές) μετά από συμβουλή του οδοντιάτρου σας.6. Η λεύκανση δοντιών έχει παρενέργειες;Οι παρενέργειες της λεύκανσης δοντιών δεν είναι σοβαρές και το τελικό αποτέλεσμα αξίζει οποιαδήποτε μικρή προσωρινή ενόχληση.

 

                                                        ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΕΙΣ      

 

1. Πότε ένα δόντι χρειάζεται ενδοδοντική θεραπεία;

 

Η συνηθέστερη αιτία που οδηγεί ένα δόντι στην ενδοδοντική θεραπεία είναι η τερηδόνα. Τα μικρόβια του στόματος εισβάλλουν στον πολφό  και τον μολύνουν προκαλώντας φλεγμονή και πόνο .Τότε το δόντι χρειάζεται ενδοδοντική θεραπεία.

 

2.Τι είναι η ενδοδοντική θεραπεία;

 

Στόχος της ενδοντικής θεραπείας είναι  η απομάκρυνση του φλεγμαίνοντος ή νεκρού πολφικού ιστού και των μικροβίων και τοξινών που τον έχουν προσβάλλει, από τη μύλη και τη ρίζα του δοντιού ,και η πλήρης έμφραξη του χώρου αυτού. Η ενδοδοντική θεραπεία πλέον έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Σε περιπτώσεις αποτυχίας μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της θεραπείας.

 

3. Η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας

 

Αφού γίνει τοπική αναισθησία ,που εξασφαλίζει ότι η διαδικασία της θεραπείας θα γίνει χωρίς πόνο ακολουθεί η τοποθέτηση του ελαστικού απομονωτήρα. Ο ελαστικός απομονωτήρας εξασφαλίζει  άσηπτο περιβάλλον που είναι απαραίτητο για να γίνει σωστά η ενδοδοντική θεραπεία και προστασία του ασθενή από τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

 

Στη συνέχεια γίνεται πλήρης απολύμανση του πολφικού θαλάμου και των ριζικών σωλήνων του δοντιού με μηχανικά και χημικά μέσα και η μόνιμη έμφραξη των ριζικών σωλήνων .

 

4. Ακολουθεί η αποκατάσταση του δοντιού

 

Η ενδοδοντική θεραπεία κάποιες φορές  απαιτεί περισσότερα από ένα ραντεβού, ανάμεσα στα οποία το δόντι εμφράσσεται προσωρινά. Απαιτείται ακτινογραφικός επανέλεγχος του δοντιού μετά από έξι μήνες,1 χρόνο και ούτω καθεξής.

 

5. Πόνος κατά τη διάρκεια και μετά την ενδοδοντική θεραπεία.

 

Η ενδοδοντική θεραπεία γίνεται πλέον χωρίς πόνο. Μετά τα ραντεβού υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν ενοχλήσεις που κυμαίνονται από ελαφρύ πόνο ως  και πρήξιμο στην περιοχή. Αν ενημερώσετε τον οδοντίατρο σας θα σας δώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων. Αν νιώσετε πόνο σε ήδη θεραπευμένο δόντι πιθανόν να είναι αναγκαία η επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας.


Ωράριο Λειτουργίας

 

Δευτέρα έως Παρασκευή:
10.00 -22.00

Κατόπιν ραντεβούΣάββατο-Κυριακή: Εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών