Site Canvas

The Brotherhood
Καπετανάκη 53 - Άγιος Δημήτριος
τηλ: 2109935289/6987052887

karate νοτια προαστια
brazilian jiu jitsu αγιος δημητριος

facebook-link google-plus-link

Karate στον Άγιο Δημήτριο | The Brotherhood


Υπηρεσίες

karate αγιος δημητριος

 

 

 

 • Grappling

 

Τμήματα ομαδικής εκγύμνασης

 

 • Pilates

 

 • Cross Training

 

 • Personal Training

 

 • Tae Box

Με έδρα τον Άγιο Δημήτριο εξυπηρετούμε και τις περιοχές:

 

 • Άλιμο

 

 • Παλαιό Φάληρο

 

 • Νότια Προάστια

 

 

     ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ           ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

 

KARATE WADO RYU

 

Το Wado Ryu ιδρύθηκε επίσημα ως στυλ καράτε από τον Hironori Ohtsuka το 1934 το κατοχύρωσε και αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο στυλ . Wado Ryu σημαίνει η σχολή του δρόμου της Αρμονίας/Ειρήνης (wa 和  = αρμονία/ειρήνη, do 道  = δρόμος, ryu 流 = σχολή/στυλ). Ο Hironori Ohtsuka δημιούργησε τη σχολή αυτή μετά από μακρόχρονη μελέτη παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών συνδυάζοντας στοιχεία τους με δικές του καινοτομίες και κινήσεις.

 

Το Wado Ryu χαρακτηρίζεται κυρίως από την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και από τις κινήσεις/αποφυγές με το σώμα, έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται ο εκπαιδευόμενος την αδράνεια του αντιπάλου του, εξουδετερώνοντάς τον.

 

Ο ιδρυτής του Wado Ryu , ως ένας από τους πρώτους δασκάλους του karate-do που ανέπτυξαν το kumite (μάχη) έδωσε μεγάλη σημασία στις τεχνικές του αγώνα, χαρακτηρίζοντας έτσι το στυλ πολύ μαχητικό.

 

Μια βασική αρχή του Wado Ryu είναι το λεγόμενο tai sabaki το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως «διαχείριση σώματος». Ουσιαστικά αναφέρεται στην ικανότητα «χειραγώγησης» του σώματος ώστε να κινείται παράλληλα και με αρμονία και όχι εναντίον του σώματος του αντιπάλου χωρίς να χρησιμοποιεί τη φυσική του δύναμη,  αποφεύγοντας άσχημους τραυματισμούς .

 

Σκοπός του καράτε (kara= άδειο , te= χέρι) είναι να δρα και να εκτελεί κινήσεις ο ασκούμενος χωρίς σκέψη και φόβο, όπως είναι το αγνό μυαλό του παιδιού.  Κάποτε ρώτησαν έναν Ιάπωνα δάσκαλο «τι θα κάνεις αν δεχτείς ξαφνικά μια επίθεση;» . Εκείνος απάντησε «απλά θα προχωρήσω μπροστά» , εννοώντας ότι θα χαλάσει την απόσταση και τα σχέδια κατ ’ επέκταση του αντιπάλου.

 

Wado Ryu ο δρόμος της ειρήνης, με πρώτο κανόνα, τη βασική αρχή του καρατε «karate ni sentenashi», δηλ. στο καράτε δεν επιτίθεσαι ποτέ πρώτος, ούτε σωματικά ούτε πνευματικά και δεν δημιουργείς ποτέ προβλήματα, όμως μαθαίνεις πώς να τα λύνεις αν χρειαστεί. Ο τρόπος είναι να μάθεις να είσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

 

«Το Wado Ryu δε σημαίνει να τσακώνεσαι αλλά αντίθετα σημαίνει να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη και ηρεμία» Hironori Ohtsuka (1892-1982)

 

HIRONORI OHTSUKA:

 

O sensei Hironori Ohtsuka γεννημένος το 1892 στην Ιαπωνία, πρωτογνώρισε τις πολεμικές τέχνες μέσω του οικογενειακού του κύκλου. Στο σχολείο διδάχτηκε Jiu Jitsu, μια πολεμική τέχνη η ουσία της οποίας είναι η έμφαση στην φυσική και την αρμονική κίνηση και με την οποία ασχολήθηκε και στα φοιτητικά του χρόνια.

Ο Ohtsuka μελέτησε διαφορετικές μορφές του Jiu Jitsu  πειραματιζόμενος μεταξύ των στυλ, ωστόσο ανέπτυξε και βελτίωσε ορισμένες τεχνικές σε συνδυασμό με άλλες «καινοτόμες» δικές του τεχνικές. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με το Jiu Jitsu, ο Ohtsuka έμαθε πολλά για ττη λειτουργία των atemi , τα «ζωτικά σημεία» του σώματος.

Όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε Ιαπωνική τράπεζα, γνώρισε τον ιδρυτή του Aikido, Morihei Ueshiba.  Επιθυμία του ήταν να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις πολεμικές τέχνες και όταν του δόθηκε η δυνατότητα, σταμάτησε να εργάζεται στην τράπεζα και αφοσιώθηκε εξολοκλήρου στη μελέτη και εξάσκηση των πολεμικών τεχνών.

Το 1920, του απονεμήθηκε ο υψηλότερος βαθμός στο Shindo Yoshin Ryu Jiu Jitsu, ως τέταρτος Μεγάλος Μaster της τέχνης. Με το Καράτε  ήρθε σε πρώτη επαφή το 1922 στο «φεστιβάλ των σπορ» στο Τόκιο, μια γιορτή στην οποία παρουσιάστηκαν όλες οι πολεμικές τέχνες. Ο sensei Gichin Funakoshi είχε προσκληθεί να παρουσιάσει το Okinawa Καράτε. O Ohtsuka εντυπωσιασμένος επισκέφτηκε τον Funakoshi Sensei για να συζητήσει μαζί του τεχνικές και άλλες πτυχές του Καράτε. O Funakoshi Sensei, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, παρέτεινε την επίσκεψή του στο Τόκιο, και συμφώνησε να τον διδάξει όλα όσα ήξερε για το καράτε. Μέσα σε διάστημα ενός έτους o Ohtsuka Sensei είχε μελετήσει όλα τα kata.

Ωστόσο κάποιες τεχνικές τον προβλημάτισαν γεγονός το οποίο τον έκανε να προσπαθήσει να κατανοήσει βαθύτερα  το Καράτε ενώ εξασκήθηκε στα kata και με τον ιδρυτή του shito-Ryu Karate. Έχοντας γίνει Chief Insturctor του Shinto Yoshin Ryu Jiu-Jitsu και βοηθός εκπαιδευτής στο dojo του Funakoshi sensei, ο Ohtsuka αποφάσισε να επικεντρωθεί σε ένα πιο «ρευστό» είδος καράτε, δημιουργώντας το δικό του στυλ καρατε, το wado.

Το 1934 το wado-ryu αναγνωρίστηκε από την Ομοσπονδία των Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών ενώ το 1938 ο Ohtsuka sensei τιμήθηκε με το αξίωμα του Renshi go. Το επόμενο έτος η Ιαπωνική Ομοσπονδία πολεμικών τεχνών ζητά από όλα τα διαφορετικά στυλ καράτε να καταχωρίσουν τα ονόματα τους και ο Ohtsuka καταχωρεί το όνομα wado ryu. Το 1942 ξεκινά την προπόνηση στο wado ryu karate και ο μεγάλος δάσκαλος TATSUO SUZUKI.

Ο Ohtsuka Sensei έλαβε από τον αυτοκράτορα Hirohito τον τίτλο «Kun Goto Suokuo Kyoku Jiu Jitsu Shou» για την αφοσίωσή του στη διδασκαλία του καράτε. To 1972 O πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, μέλος της Ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας, τίμησε τον Ohtsuka με τον ανώτερο και πιο σεβάσμιο τίτλο που είχε λάβει ποτέ δάσκαλος του καράτε, τον τίτλο του «Meijin» – (10ο Dan).

 

TATSUO SUZUKI:

 

Στα ιαπωνικά «hanshi» σημαίνει «δάσκαλος υπόδειγμα». Ένας εξέχοντας και σπάνιος τίτλος για την εποχή, ο οποίος χαρακτήριζε ιδανικά τον δάσκαλο αλλά πάνω από όλα άνθρωπο, Tatsuo Suzuki.

 

Ο Tatsuo Suzuki γεννήθηκε στη Yokohama της Ιαπωνίας τον Απρίλιο του 1928. Στα πρώτα σχολικά του χρόνια άρχισε να γυμνάζεται στο Kendo, ενώ η πρώτη του γνωριμία με το σύγχρονο  Karate ήρθε στα 14 του χρόνια. Ο πρώτος του δάσκαλος στο Γυμνάσιο ήταν ο Kimura ένας από τους καλύτερους μαθητές του Hironori Ohtsuka.

 

Μέσα στα πρώτα έξι χρόνια εξάσκησης του, του απονεμήθηκε το 3ο Dan και τρία μόλις χρόνια αργότερα του απονεμήθηκε για το εξαιρετικό θάρρος και τις ικανότητές του το 5ο Dan – το μεγαλύτερο βαθμό στο Wado καράτε τότε στην Ιαπωνία- από τον ιδρυτή του Karate-do Wado-ryu, Hironori Ohtsuka. Στην ηλικία των 45 ετών ο Ohtsuka του απένειμε το 8ο Dan και παράλληλα τιμήθηκε  με τον τίτλο του Hanshi από την Dai Nihon Budoku Kai (Ανώτατη Ιαπωνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών).  Για πολλά χρόνια γυμναζόταν  με τον Hironori Ohtsuka και ταξίδεψε μαζί του τόσο στην ιαπωνική ενδοχώρα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας το στυλ Wado.

 

Τ0 1963 επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Μ. Βρεττανία (και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής) μαζί με τους Arakawa και Takashima (όλοι εξέχοντες μαθητές του ιδρυτή του Wado) με σκοπό την προβολή και προώθηση του αθλήματος. Τελικά εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο το 1965 οπότε και ίδρυσε την Ομοσπονδία Wado (απευθείας υπαγόμενη στην ιαπωνική Zen Nihon Karate-do Renmei Wadokai). Με έδρα την Αγγλία και ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, στα πρώτα μεταναστευτικά του χρόνια, προσκάλεσε πολλούς άλλους δασκάλους από την Ιαπωνία και τους έδειξε τον τρόπο διδασκαλίας στον δυτικό κόσμο και διέδωσε το Wado Ryu σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα πρωτοήρθε το 1970 .

 

Μέσα σε λίγα χρόνια το Karate-do Wado-ryu έγινε το πλέον δημοφιλές είδος karate στην Ευρώπη. Το 1990, μετά από τις αξεπέραστες δυσκολίες στην Ιαπωνία για κοινή αποδοχή διαδόχου του Hironori Ohtsuka, και με σκοπό να προστατεύσει το αυθεντικό Wado Ryu,  ίδρυσε την Wado International Karate-Do Federation (WIKF).

 

Παράλληλα με τους τίτλους στο Karate-do Wado-ryu ο Tatsuo Suzuki ήταν κάτοχος  2ο Dan στο Tenshin Koryu Bujutsu καθώς και  1o Dan στο Judo. Ο δάσκαλος Suzuki είναι επίσης μέλος της International Budo Academy (IBA) ως Επίκουρος Καθηγητής και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Doctor of Philosophy» (Ph.D.) για την δια βίου ενασχόληση, το συγγραφικό έργο και τη διδασκαλία του Karate-do Wado-ryu.

 

Ο Hanshi Tatsuo Suzuki μετά από 70 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τις παραδοσιακές Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες και το Karate-do Wado-ryu, στο τέλος του 14ου Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Wado (Οκτώβριος 2009, Λευκωσία, Κύπρος) διόρισε  ως Chief Instructor τον επί χρόνια Βρετανό μαθητή του Jon Wicks , αφού πρώτα του απένειμε το 8ο Dan WIKF.

 

Ο Tatsuo Suzuki έφυγε από τη ζωή  κάνοντας προπόνηση μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, δίνοντάς μας αέναο κίνητρο για να συνεχίσουμε το έργο του.

 

Tatsuo Suzuki , 1928-2011

 

 

BRAZILIAN JIU JITSU:

 

 

To Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου (Brazilian Jiu-Jitsu) είναι μια πολεμική τέχνη οπού έλκει την καταγωγή του από τηνΒραζιλία. Οι ιδρυτές ήταν οι αδελφοί Γκρείσι (Gracie) οι οποίοι έμαθαν το Judo από τον Τζιγκόρο Κάνο και αποφάσισαν να συνδιάσουν το Judo με μια νέα πολεμική τέχνη, το Brazilian Jiu-Jitsu.

 

Η ιστορία του Bραζιλιάνικου Zίου Zίτσου, μπορεί να συνοψιστεί μέσα σε δύο λέξεις: «οικογένεια Γκρέισι». Οι Βραζιλιάνοι αδελφοί Κάρλος και Χέλιο Γκρέισι έγιναν, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, μαθητές του Ιάπωνα Μιτσούο Μαέντα, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα τους για να διδάξει εκεί Τζούντο. Οι αδελφοί Γκρέισι τροποποίησαν τις τεχνικές του Τζούντο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις τεχνικές εδάφους και άρχισαν να δίνουν ελεύθερους αγώνες ώστε να εξελίξουν την τέχνη τους περισσότερο. Η σημαντική άνοδος του συστήματος έγινε στη δεκαετία του 1990, όταν ο Χόριον Γκρέισι, γιος του Χέλιο, μετανάστευσε στις Η.Π.Α. και καθιέρωσε τη διοργάνωση Απόλυτο Πρωτάθλημα Πάλης (Ultimate Fighting Championship –U.F.C.) στο οποίο αθλητές από διάφορα στιλ αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον για την επικράτηση του καλύτερου (αθλητή και στιλ). Εκεί διέπρεψε ο αδελφός του Χόριον, Χόις και τα ΜΜΕ έκαναν το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου γνωστό σε όλον τον κόσμο.

 

Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, οι τεχνικές ρίψεων σε αυτό έχουν μειωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον αρχίζει όταν και οι δύο αθλητές βρεθούν στο έδαφος, καθώς εκεί η ποικιλία των τεχνικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δει κανείς στο Τζούντο –το πιο προφανές παράδειγμα είναι οι τεχνικές κλειδωμάτων και εξαρθρώσεων στα πόδια. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για μια πάλη (η οποία ενίοτε γίνεται και χωρίς τζουντόγκι, στους αγώνες «no-gi»), πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και το παιχνίδι της ανατροπής του αντιπάλου με διάφορους τρόπους.


Σε τί διαφέρουμε

 

 • Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα karate & Brazilian Jiu Jitsu

 

 • Επιστημονική κατάρτηση στο Fitness και την προπονητική

 

 • Προπονητές πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών

 

 • Πολυετή πείρα σε παιδιά και με γνώση σε ηλικίες κάτω των 6 ετών

 

 • Μοριοδότηση & εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές σχολές και Σώματα Ασφαλείας

 

 • Σύγχρονες εγκαταστάσεις με μεγάλους άνετους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους

 

karate αγιος δημητριος


Πρόγραμμα

 

 


Τα Νέα μας