Site Canvas

Οδοντίατρος - Μαρίλη Κούκια
Σπ. Λάμπρου 1 - Αθήνα
τηλ: 2102283136 - 6945292830

απονευρωση πατησια
λευκανση δοντιων πατησια

facebook-link google-plus-link

Οδοντίατρος στα Πατήσια | Μαρίλη Κούκια


Υπηρεσίες

 

 • Ενδοδοντία (Απονευρώσεις)
 • Εμφυτεύματα
 • Θεραπεία Ουλίτιδας Περιοδοντίτιδας
 • Προσθετική Επανορθωτική Οδοντιατρική
 • Αισθητική Οδοντιατρική Λεύκανση

 


Περιοχές εξυπηρέτησης

 

 • Πατήσια
 • Άνω Πατήσια
 • Αθήνα (κέντρο)

 

 

Τεχνολογικός Εξοπλισμός

 

Αυτόκαυστος κλίβανος αποστείρωσης

Οδοντιατρικό unit Castellini

Συσκευή αποτρύγωσης Satelec

Εντοπιστής ακρορριζίου woodpecker

Συσκευή θερμοπλαστικοποιημένης γουταπέρκας Befill

Σοδοβολή της Kavo

Ασύρματη συσκευή πολυμερισμού Woodpecker

Μεγεθυντικά γυαλιά

Χειρολαβές και με οπτικές ίνες Kavo

Μικρομοτέρ ενδοδοντίας vdw. Silver

Κομπρεσέρ DÜRR

 


Γιατί να μας προτιμήσετε

 

 • Η προσωπική μου πολύχρονη εμπειρία και η συνεργασίες μου με ιδιωτικές κλινικές και οδοντιατρεία.

 

 • Η συνεχής εκπαίδευση μέσω της παρακολούθησης των σεμιναρίων και της επιτυχής εξέτασης σε αυτά

 

 • Ο άρτιος και σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός του ιατρείου, εναρμονισμένος με τα τελευταία πρότυπα υγιεινής και αποστείρωσης

 

 

Συχνές Ερωτήσεις

 

Το δόντι μου πρήστηκε, θα μου περάσει με αντιβίωση ;

Η απάντηση είναι πως όχι. Η αντιβίωση θα βοηθήσει την μείωση ή το πρήξιμο, αλλά θα είναι προσωρινό. Στην περίπτωση αυτή η απονεύρωση είναι απαραίτητη, ώστε να αφαιρεθεί ο μολυσμένος πολφός. Καλό θα ήταν να μην αναβάλλετε την επίσκεψη στον οδοντίατρο γιατί το πιθανότερο είναι να χάσετε την ευκαιρία να σώσετε το δόντι σας και θα είναι πλέον αργά

 

Πονάει το δόντι μου, ξαφνικά, τι να κάνω ;

Σε περίπτωση που πονάει το δόντι σας, ξαφνικά, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρο, για να σας δοθεί φαρμακευτική αγωγή. Εφόσον πονάει το δόντι σας έντονα, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο για κλινική και ακτινογραφική εξέταση όπως και πιθανή διάνοιξη του δοντιού για άμεση ανακούφιση και ενδοδοντική θεραπεία στην συνέχεια

 


Σύνθετες Ρητίνες - Περιοδοντολογία

Οι σύνθετες ρητίνες είναι τα υλικά με τα οποία γίνονται τα λευκά σφραγίσματα.
Οι όψεις ρητίνης είναι στην ουσία μια τεχνική μικρογλυπτικής που συντελείται άμεσα πάνω στην επιφάνεια του δοντιού. Απόλυτα συντηρητική μέθοδος χωρίς σχεδόν να πειραχτεί η οδοντική επιφάνεια. Αποτελούν το υλικό εκλογής για τα σφραγίσματα όχι μόνο των προσθίων δοντιών αλλά και των οπισθίων. Γι’ αυτό υπάρχουν διάφοροι λόγοι:


 •     Συγκόλληση. Τα λευκά σφραγίσματα κολλάνε στο δόντι με τη χρήση συγκολλητικών παραγόντων και δεν συγκρατούνται μηχανικά στο δόντι, όπως γίνεται με τα αμαλγάματα (μαύρα και ασημί σφραγίσματα). Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια γίνονται πιο δυνατά γιατί το σφράγισμα συνδέεται με αυτά και επίσης ότι τροχίζονται λιγότερο απ’ ότι αν γινόταν ένα μαύρο σφράγισμα, που θα απαιτούσε να τροχιστούν εσοχές και να γίνει η κοιλότητα με τέτοιο τρόπο που να μην επιτρέπει να πέσει το σφράγισμα.

   

 • Συντηρητική προσέγγιση. Τα λευκά σφραγίσματα δεν έχουν απαιτήσεις διαμόρφωσης της κοιλότητας του δοντιού που θα τα δεχτεί, όπως γίνεται με τα μαύρα. Συνεπώς, στα λευκά σφραγίσματα ο οδοντίατρος αφαιρεί μόνο το χαλασμένο μέρος του  δοντιού και καθόλου υγιές.

   

 • Επιδιόρθωση. Τα λευκά σφραγίσματα μπορούν να επιδιορθωθούν αν σε ένα σημείο τους παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Τα μαύρα σφραγίσματα μπορούν και αυτά να επιδιορθωθούν, αλλά και πάλι το υλικό της επιδιόρθωσης θα είναι η σύνθετη ρητίνη των άσπρων σφραγισμάτων.

   

 • Αισθητική. Κανείς δεν θέλει να έχει ένα μαύρο σφράγισμα στο δόντι του.

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Περιοδοντολογία ονομάζεται ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις των ούλων και των οστών. Οι συχνότερες καταστάσεις είναι η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα και οι υφιζήσεις των ούλων. Κυριότερη αιτία των παθήσεων αυτών είναι η μικροβιακή πλάκα.


Η περιοδοντική νόσος είναι φλεγμονώδης νόσος του στόματος που αφορά τους περιοδοντικούς ιστούς, δηλαδή τους ιστούς που στηρίζουν το δόντι στην γνάθο. Η μολυσματική αυτή νόσος επηρεάζει τα ούλα και το οστό που στηρίζει τα δόντια στην γνάθο, είναι ασυμπτωματική ή ήπιας συμπτωματολογίας και αν αφεθεί αθεράπευτη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια δοντιών.  Αποτελεί ουσιαστικά την κυριότερη αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες και προσβάλλει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής τους.


Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολυάριθμες τεκμηριωμένες αναφορές σε επιστημονικά άρθρα για τη σχέση της Περιοδοντικής Νόσου με τη Γενική υγεία.

 

 


Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα : 17.00 - 20.00

 

Τρίτη : 17.00 - 20.00

 

Τετάρτη : 17.00 - 20.00

 

Παρασκευή : 17.00 - 20.00